Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Διεθνής δυσφήμιση για τη χώρα


Θύμα της αδράνειας του υπουργείου Πολιτισμού έχει υποπέσει η Αρχαία Ολυμπία, όπως και πολλοί άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, καθώς ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας.



Όπως καταγγέλλουν ξεναγοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αυτή η κατάσταση έχει ως αντίκτυπο τη δυσφήμιση της χώρας μας διεθνώς για δυο βασικούς λόγους: Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, κλείνουν αρκετά νωρίς για την εποχή, ενώ παραμένουν και ακάθαρτοι δημιουργώντας άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και οι απεργίες στις οποίες καταφεύγουν οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων προς ικανοποίησιν των αιτημάτων τους.


Έχουμε μπει πλέον στην τουριστική περίοδο και είναι αδιανόητο ο αρχαιολογικός χώρος και τα μουσεία να κλείνουν στις 3 το μεσημέρι!


Επισκέπτες από την άλλη άκρη του κόσμου έρχονται στην Αρχαία Ολυμπία γι' αυτόν το χώρο και το μουσείο και τα βρίσκουν κλειστά;;


Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πλησιάζουν περιμετρικά το χώρο και το μουσείο και να προσπαθούν να τραβήξουν φωτογραφίες,έτσι για να έχουν να λένε ότι επισκέφθηκαν την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απογοήτευσή τους μεγάλη...


Όσοι βέβαια από τύχη και μόνο(γιατί φυσικά κανείς δεν τους ενημερώνει για το ωράρι) βρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο εντός ωραρίου, έρχονται αντιμέτωποι με σωρούς σκουπιδιών, μιας και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τη συλλογή τους.

Να μην αναφερθώ ξανά σε όσους φτάσουν 15:01!

Τρώνε πόρτα!

Ενώ την ίδια εποχή προηγούμενες χρονιές παρέμεναν ανοιχτά ως τις 7.30 το απόγευμα.[!!!!]




Παράλληλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της Ολυμπίας που αγγίζει το 25%,καθώς και στην άτυπη σειρά κατάταξης της προτίμησης στην Ελλάδα,το μουσείο της Ολυμπίας υποχώρησε από την τέταρτη στην πέμπτη θέση και ο αρχαιολογικός χώρος από την τέταρτη στην έκτη θέση.



Μα τι κάνει το υπουργείο Πολιτισμού;
Οδεύει προς την εξάλειψη του πολιτιστικού τουρισμού με γοργούς ρυθμούς;
Ναι, αυτό κάνει και του χρόνου θα αναζητούν ξανά τις αιτίες που ο τουρισμός στη χώρα μας πάει κατά .........

-==Αστάρτη==-